Primeur in Nijmegen!!

Skoftig Manus 1 Merakels

Bij brouwerij Dampegheest wordt het bier gebrouwen in melktanks. De brouwinstallatie is door Herman Zomerdijk (overleden in 2014) zelf gemaakt. Dezelfde Herman wilde graag een bier brouwen dat niet zwaar zou zijn, maar wel mooi rond en vol. Een bier om de hele avond door te drinken. Ik mag gerust zeggen dat hij daarin geslaagd is! Het bier is vernoemd naar de bijnaam van Herman………., “Manus”! 4.7% alcohol

“Skoftig” is het dubbelbier van Dampegheest. Gebrouwen met 5 moutsoorten en 3 hopsoorten wat als resutlaat heeft opgeleverd een complex maar toch zeer evenwichtig bier. Een dubbelbier maar dan net even een tikje anders anders. 7.6% alcohol.

“Merakels” van Dampegheest is een bovengistende tripel. Aan deze tripel wordt verse wei toegevoegd tijdens het brouwproces. Dit geeft het bier een romige smaakbeleving. Merakels versterkt het kaasplankje op een synergistische (samenwerkende, elkaar versterkende) manier! 8% alcohol.

We zijn trots dat wij met deze mooie speciaalbieren de primeur hebben in Nijmegen. Vanaf vandaag in onze winkel en uiteraard tot de voorraad strekt……

klik hier voor meer informatie over brouwerij “Dampegheest”.