Eigen Import uit de Franse Savoie “BEAUFORT EXTRA VIEUX” – Koning onder de Franse bergkazen –

Deze Franse bergkaas wordt enkel in de zomer geproduceerd. De twee koeienrassen waarvan de melk gebruikt mag worden voor het produceren van deze kaas zijn de Tarine en de Abondance. De koeien staan op minimaal 1000 meter hoogte en krijgen zo specifieke kruiden binnen die uiteindelijk bijdragen aan de delicate smaak van deze kaas. Wij kiezen bewust voor de Extra-Vieux variant vanwege zijn gerijpte, complexe, fruitige en nootachtige smaak.

Door de Fransen zelf wordt deze kaas vaak omschreven als “de koning onder de bergkazen” en volgens ons helemaal terecht. Deze smaaksensatie is met enige moeite door ons geïmporteerd en vanaf heden tot en met de kerstdagen verkrijgbaar.

Zolang de voorraad strekt!!