“La Reine du fromage”

Eigen import: Beaufort d’ete Alpage AOP “La Reine du fromage”

Deze Franse bergkaas wordt enkel in de zomer geproduceerd. Het koeienras waarvan de melk gebruikt mag worden voor het produceren van deze kaas is de Tarine. De koeien staan op 1500 meter hoogte en krijgen zo specifieke kruiden binnen die uiteindelijk bijdragen aan de delicate smaak van deze kaas. Deze zeer schaarse bergkaas mag enkel in de zomermaanden geproduceerd worden van 100% Alpenmelk. De kaas heeft anderhalf jaar gerijpt en geeft een explosie aan smaken. Hij is fruitig, nootachtig en branderig op het einde met tonen van chocolade, olijf en banaan.

Door de Fransen zelf wordt deze kaas vaak omschreven als “de koningin onder de bergkazen” en volgens ons helemaal terecht. Deze smaaksensatie is met enige moeite door ons geïmporteerd en vanaf heden verkrijgbaar zolang de voorraad sterkt.